Predlogi
Ni najdenih zadetkov.
Rezultati iskanja
Rezultati iskanja
Rezultati iskanja
Rezultati iskanja
Rezultati iskanja
Rezultati iskanja
Rezultati iskanja
Rezultati iskanja
Ni najdenih zadetkov.
Rezultati iskanja
Rezultati iskanja
Rezultati iskanja
Rezultati iskanja
Madeiro bi bilo zelo lahko odpraviti kot še eno turistično destinacijo več, a ta osupljivi otok je, ko ga spoznate pobližje, precej zanimivejši, kot se zdi.
V Goriških brdih se je spomladanska turistična sezona začela s tradicionalnim festivalom Brda in vino v slikoviti srednjeveški vasici Šmartno, ugnezdeno za obzidjem med razcvetenimi briškimi griči.
Včeraj sem svojega sina, ki se je ravno vrnil iz šole, vprašal, ali je v šoli pojedel kosilo, odvrnil mi je, da ga je. Ko sem ga vprašal, ali je še lačen, me je pogledal izpod obrvi in odvrnil, da je bil golaž odličen in da ni lačen.
Francoski slaščičarji so po lastnih navedbah spekli najdaljšo jagodno torto na svetu. Za skoraj 122 metrov dolgo in 1,2 tone težko torto so porabili 4000 jajc, 150 kilogramov sladkorja, 415 kilogramov smetane in 350 kilogramov jagod.
Kuharska mojstrica Ana Roš Stojan odpira svojo prvo restavracijo na Hrvaškem. Ta bo v Poreču, v novem butičnem hotelu pod okriljem ene od istrskih hotelskih verig, nosila pa bo enako ime kot njena ljubljanska restavracija – JAZ.
Pri vsem svojem trudu, da bi spremenil življenjske navade, se dostikrat počutim ogroženega in hkrati razočaranega nad tem, kakšni sebičneži smo ljudje in kaj to pomeni za naš svet ter konec koncev tudi za nas same, saj uničujemo svoj življenjski prostor.
Na tekmovanju Tradicije na žlico so slavile jedi, ki so jih pripravile ekipe štirih slovenskih osnovnih šol. Vsaka izmed štirih nagrajenih tradicionalnih jedi bo tako en teden na meniju restavracije znane trgovinske verige.
V zadnjem času sem večkrat dobil naročilo za kuhanje na temo odpadne hrane in to me je spodbudilo, da dodobra prevetrim svoj način kuhanja, se zazrem vase ter razmislim, koliko hrane resnično zavržem in koliko odpadkov proizvedem.
V Radovljici bo konec tedna potekal že dvanajsti Festival čokolade. Vsako leto ga obišče več deset tisoč ljudi, ki se lahko o tej dobroti tudi veliko naučijo.
Vsa čokoladna jajca in zajci niso izdelani iz čokolade, temveč so med njimi tudi takšni iz njenih nadomestkov, pred veliko nočjo, ko se police trgovin šibijo pod tovrstnimi izdelki, opozarjajo v Zvezi potrošnikov Slovenije (ZPS).
Še pred kratkim, ko sem še imel mizarsko delavnico, sem v njej delal skoraj vsak dan. Delo je bilo dinamično in na nogah sem bil tudi po šest ur, ampak po končanem delu nisem čutil utrujenosti, pravzaprav sem se prav dobro počutil.
Pomlad je tu. Zimske avtomobilske pnevmatike že nadomeščamo z letnimi, narava brsti in nas že gosti s svojimi prvimi dobrotami.
Gaggan, restavracija z napredno indijsko kulinariko v Bangkoku, je po sedmih letih znova osvojila vrh prestižnega seznama 50 najboljših restavracij Azije.
Georges Blanc, ena najbolj slovitih restavracij v Franciji, ki se ponaša z Michelinovimi zvezdicami dlje od katere koli druge restavracije na svetu, je po 45 letih izgubila tretjo zvezdico.
Leta 2020 sem dobil nalogo, da za znan slovenski časopis napišem kolumno o umetni inteligenci, in ker sem javnosti najbolj znan kot kuhar, se je vsebina seveda morala navezovati na hrano in kuharijo.
Na svoj račun bodo prišli gurmanski navdušenci. Začenja se spomladanski teden restavracij, na katerem sodeluje 117 restavracij. Ljubljanski Pogačarjev trg pa bo ob petkih znova zasedla Odprta kuhna.
Kulinarični vodnik Gault&Millau Slovenija je razglasil najboljše za leto 2025. Med prejemniki štirih kap je 13 restavracij, od tega tri nove. Med vsemi je spet kraljevala Hiša Franko. Tri kape je prejelo 31 restavracij, chef leta je postal Tomaž Kavčič.
Čeprav že skoraj ves teden dežuje, pa je bil prejšnji konec tedna zares topel in sončen. Na vrtu so mi drevesa in grmovnice že začele "delati", vidijo se prvi klematisovi listi, češnja in drugo sadno drevje pa bo zdaj zdaj vzbrstelo.
Tega izraza že dolgo nisem slišal, dokler ga pred kratkim nisem dobil serviranega na pladnju. Postrežen je bil vroč in sočen, a ko se je malo ohladil, se je razvila prav luštna debata o tem, da moški kuhamo.
Letos je petič zaporedoma potekal izbor Naj krof Slovenije. Zmagovalec v kategoriji Naj klasični krof Slovenije 2025 je Slaščičarna Zvezda iz Celja, v kategoriji Naj inovativni krof Slovenije 2025 pa Kavarna Cafe Central iz Portoroža.
Neveljaven email naslov